Güneş Paneli Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

Teknenizde neden esnek bir güneş paneline ihtiyacınız var?

Tekneniz için esnek bir güneş paneli satın almanın maliyeti fazla olsa da, zamanla bu maliyeti telafi edeceksiniz. Bunun nedeni, esnek bir güneş paneli kullanmanın sağladığı tasarrufların maliyetlere çok hızlı bir şekilde yansımasıdır.
Esnek güneş panellerinin satın alma ve kurulum sonrasında çok fazla bakım maliyetleri yoktur. Bu şekilde, cihazlarınızı çalıştırmak için harcadığınız tüm bu ekstra giderler artık cüzdanınız da kaldığından, avantaja geçmeye başlayacaksınız.
Sadece bu da değil, esnek güneş panelleri çevre için çok daha iyi. Herhangi bir egzoz veya kirlilik yaratmadıklarından, gezegenimizin daha temiz kalmasına ve kaynaklarımızın tükenmemesine yardımcı olmak için küçük bir rol oynayabilirsiniz, bu herkesin yararınadır.

Denizde kullanım için en iyi güneş panelini ararken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç farklı faktör vardır;

  • Çoğu uygulamada esnek paneller güverte üzerine yapıştırıldığından taşıyıcı yapıya gerek kalmamaktadır. Sert paneller göreceli olarak daha ucuz olmakla beraber, taşıyıcı yapı maliyeti de eklendiğinde toplam proje maliyeti yükselmektedir.
  • Tekneler için en verimli esnek güneş paneli tipini arıyorsanız, daha verimli olan monokristal paneller tercih edilir. Monokristal panel koyu siyah renkte iken, polokristal paneller ise daha açık mavi tondadır.
  • Voltaj
    Voltaj, enerjiyi bir kaynaktan diğerine taşımak için gereken enerji miktarıdır. Pilleriniz ve cihazlarınız için voltaj gereksinimlerinin ne olduğuna bağlı olarak, güneş panellerinin uygun miktarı sağladığından emin olmanız gerekecektir. Aksi takdirde, ekipmanınızı şarj etmek veya çalıştırmak için uygun miktarda elektriği üretemezler.

    Akım
    Akım veya AMP, gücün güneş panelinden pillerinize ne kadar hızlı akacağıdır. Bu, cihazlarınızı kullandıktan sonra pillerinizin şarj edilmesinin ne kadar süreceğini anlamanıza yardımcı olacaktır. Akım ne kadar yüksek olursa, piller o kadar hızlı şarj olur.

    Güç
    Pillerinizin deşarj olması aktif kullandığınız cihaz tiplerine ve tekne opsiyonlarına bağlıdır. Buna istinaden güneş panelleriniz ile ne kadar güç sağlamanız gerektiğine karar vermeniz gerekir. En iyi kılavuz, ihtiyacınızdan %20 daha fazla güç sağlayacak paneller almaktır.
    Bu, bulutlu günlerde karşılaşabileceğiniz sorunları hafifletmeye yardımcı olacaktır.

    Boyutlar

    Güneş panelinin boyutları, size ne kadar enerji sağlayabilecekleri konusunda bilgi verecektir. Temel olarak, panel ne kadar büyükse, o kadar fazla güneş alabilirler. Panelleri monte etmek için tekneler üzerinde kısıtlı alan olduğu için doğru keşif ve karar vermek önemlidir. Bu nedenle esnek panel montajları tekneler için avantaj sağlar.

    Ekstra özellikler

    Bu panelleri bir tekneye monte edeceğiniz için tamamen su geçirmez olmalarına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde, su üzerindeyken çabucak başarısız olurlar. Akılda tutulması gereken bir diğer özellik, panelin sert mi yoksa esnek mi olmasını isteyip istemediğinizdir. Esnek bir panel güneşe daha iyi yönlendirilebilir ve tekne güvertesine göre şekil alarak kapasite olarak sizlere avantaj sağlar.

    Güneş panelli seçimlerinde detaylı bilgi almak için bana ulaşabilrsiniz veya aşağıdaki link üzerinden talep oluşturabilirsiniz.

    www.asiamidyacht.com/gunes-paneli

    Keyifli seyirler dilerim.
    Enes KARADAYI